040 808 585, 02 5555 111

Prevodv makedonščino

EuroComIT3 nudi več prevajalskih storitev v makedonskem jeziku za celo vrsto različnih namenov.

 Nudimo prevajalske storitve dokumentov v vseh formatih: pdf, doc, docx, rtf, xml, html, ročno napisani dokumenti in ostali formati.

 Prevajanje v makedonski jezik izvajajo prevajalci, ki jim je makedonščina materni jezik. Na voljo so vam prevodi iz makedonskega v angleški in iz angleškega v makedonski jezik.
Prevajalci EuroComIT3 so strokovno usposobljeni in imajo ustrezne izkušnje, zato so prevodi za uporabnike makedonskega jezika lahko razumljivi in se lepo berejo.

O makedonskem jeziku

Makedonščina je uradni jezik Republike Makedonije, uporabljajo pa ga tudi prebivalci Bolgarije, Albanije, Romunije in Srbije. Kot materni jezik jo uporablja okrog dva milijona ljudi, za dnevno rabo pa še približno 300 tisoč Albancev in Turkov. Makedonščina spada med južnoslovanske jezike in deli precej sorodnih elementov z bolgarščino in srbščino. V Makedoniji, ki je etično zelo raznolika, se uporabljajo tudi albanski, bosanski, romunski, srbski in turški jezik. Zaradi podobnosti z bolgarščino in srbščino je zelo pomembno prevajanje zaupati prevajalcu, ki govori makedonščino kot materni jezik.

Posebno se odlikujemo na naslednjih področjih:

  • prevajanje pravnih dokumentov,
  • prevajanje poslovnih dokumentov,
  • prevajanje znanstvenih in tehničnih dokumentov,
  • prevajanje akademskih člankov in prispevkov,
  • prevajanje in lokalizacija spletnih strani in spletišč,
  • namizno založništvo.
POVPRAŠEVANJE